Word sponsor en doorbreek armoede

contact

Hoe kan ik helpen?

Word sponsor van een kindje in India. 150 euro per jaar en laat een straatkind naar school gaan. Een kind dat anders op straat opgroeit en waarschijnlijk in de misdaad, de prostitutie en of slachtoffer van drugs wordt.

Europa sluit de grenzen, wij sluiten onze ogen niet. Help ons ter plaatse een mooie toekomst uitbouwen voor deze kinderen. Wij zorgen ervoor dat zij later op de reguliere arbeidsmarkt terechtkunnen in hun land. Dankzij Uw giften blijft U meewerken aan een sociaal rechtvaardige wereld. VZW Kindia is erkend en alle giften kunnen afgetrokken van de belastingen. Neem uw tijd en maak kennis met onze VZW en het werk dat wij doen. Hoewel wij ons niet willen binden aan een geloof werken wij nauw samen met Don Bosco die er een uitmuntend werk leveren.

Onze aanpak

Ouders die een kindje willen sponsoren, (fictief) adopteren op afstand, worden door ons persoonlijk gecontacteerd. Nadat we onze werking hebben voorgesteld, kunnen  de sponsor-ouders kiezen uit een lijst met kindjes of kunnen zij ervoor opteren om een kindje toegewezen te krijgen. Het is mogelijk om persoonlijk contact te onderhouden met het kindje. Dit gebeurt via briefwisseling georganiseerd door  de paters van Don Bosco of via de bestuursleden van Kindia die jaarlijks naar daar afreizen. In de kerstperiode schrijven de kinderen via hun school een kerst- en nieuwjaarsbrief.

Structureel helpen

Onze VZW is steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Alle vormen van engagement wordt enthousiast onthaald. Van serveren tijdens de BBQ, of toegangskaartjes voor de BBQ helpen verkopen, tot meedenken over de toekomst van de VZW. 

Eenmalig sponsoren

Een eenmalige gift kan via de VZW zelf. 

Wil je een fiscaal aftrekbare gift doen, vanaf 40 euro, doen moet deze via Don Bosco gebeuren. 

Daarnaast kan je ons ook sponsoren door naar onze jaarlijkse BBQ te komen die telkens de 2de zaterdag van september georganiseerd wordt. 

Ook tombolaprijzen zijn steeds welkom. 

Veelgestelde vragen

Een gift is pas fiscaal aftrekbaar als deze 40 euro of meer bedraagt en gebeurt via Don Bosco op rekeningnummer BE84435803410159 en met vermelding “VZW Kindia – graag fiscaal attest”.   

Het sponsoren van een kindje is jaarlijks opzegbaar. 

Het is mogelijk om via de paters In India contact op te nemen met je kindje.

Je kan ook een brief of een klein geschenkje meegeven met een bestuurslid dat meegaat  op jaarlijks bezoek aan de projecten. 

De sponsorkindjes schrijven ook jaarlijks rond de eindejaar dagen  een brief. 

Fiscaal aftrekbaar

Een gift is fiscaal aftrekbaar als deze 40 euro of meer bedraagt en gebeurt via Don Bosco op rekeningnummer BE84435803410159 en met vermelding “VZW Kindia – graag fiscaal attest”.   

Niet fiscaal aftrekbaar

Iedere schenking op ons rekeningnummer BE10979578391504.