VZW Kindia

Dit is wat we doen!

VZW Kindia is een West-Vlaamse vereniging die zich inzet voor de minderbedeelde kinderen in India. Door middel van activiteiten en sponsorkinderen zamelen we hier geld in om daar te investeren in de toekomst van het land. Het geld wordt geïnvesteerd in kleinschalige projecten die het dagdagelijkse leven van deze kinderen positief beïnvloedt.

cookie

Geschiedenis

Kindia De VZW werd opgericht door, Jean Marie Vandendriessche en Therese Dedeyne. Zij maakten van Kindia hun levensopdracht. Kindia ontstond een aantal jaren terug toen Jean Marie en Therese, in het kader van een andere VZW, naar India trokken. Zij beslisten toen een eigen VZW op te richten waar kinderen centraal stonden. 

Er werden voor sponsorkindjes ouders gezocht en er werd jaarlijkse activiteiten, kaasavond in Tielt en BBQ in Wevelgem georganiseerd voor fondsenwerving.  

In 2010 werd Jean Marie genomineerd voor “De Pluim” van de Krant van West-Vlaanderen, Dat was een gezamenlijke beslissing van Jean marie en Therese, gezien. slechts één kandidaat kon worden voorgedragen. Eigenlijk verdienden zij beiden die pluim.

Na de moeilijke coronajaren en een bestuurswissel werd geopteerd om enkel nog de BBQ in Wevelgem te organiseren.   

Don Bosco

De paters Salesianen van Don Bosco zijn de ankerpunten voor onze werking. 

Zij vangen verwaarloosde kinderen op en geven hen onderwijs en opvoeding. De jaarlijkse kostprijs daarvoor komt op ongeveer 150 euro.

Via de medewerking van de paters is het mogelijk om in contact te komen met die hulpbehoevende kinderen. Zo kunnen wij hen vanuit België volgen en ondersteunen.

Daarnaast kunnen wij erop rekenen dat de mensen van Don Bosco onze projecten in het oog houden. Wij kunnen slecht eenmaal per jaar op bezoek kunnen gaan en daarom is hun aanwezigheid ter plaatse zeer belangrijk voor ons. 

De regio

De regio waar we ons op toespitsen is de deelstaat West- Bengalen. 

De staat ligt in het noordoostelijke deel van het land, tegen de westgrens van Bangladesh. West-Bengalen telt ruim 91 miljoen inwoners. De hoofdstad is Calcutta.

Wie is Wie (het bestuur)

Vandendriessche Jean Marie

voorzitter

Vermeire Martin

penningmeester

Soetaert Jean-Marc (E.H.)

secretaris

Desmedt Marnic

hoofd logistiek

Rosseel Johan

PR verantwoordelijke

Kruydt Alicia

beheer sponsorkinderen

Malysse Thomas

peter van de VZW

Wil je ook deel uitmaken van ons team?

We geloven dat samenwerken de sleutel is tot verandering. Als jij ook wilt bijdragen aan een betere toekomst voor deze kinderen, ben je hier op de juiste plek. We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Of je nu tijd, vaardigheden of middelen wilt delen, er zijn talloze manieren waarop je kunt bijdragen.

Fiscaal aftrekbaar

Een gift is fiscaal aftrekbaar als deze 40 euro of meer bedraagt en gebeurt via Don Bosco op rekeningnummer BE84435803410159 en met vermelding “VZW Kindia – graag fiscaal attest”.   

Niet fiscaal aftrekbaar

Iedere schenking op ons rekeningnummer BE10979578391504.